Webben är viktig

Om det är något jag stör mig på så är det usla hemsidor. Ni vet när man surfar in någonstans för att man söker information eller kanske för att man ska beställa något, och så måste man lägga en massa tid och energi på själva sajtens uppbyggnad istället för på det man egentligen skulle göra. Det kan vara svårt att navigera, man hittar länkar som inte går någonstans, det finns inga smarta genvägar, sajten kanske är väldigt seg eller har störiga bilder som inte tillför något… Ja, det finns mycket man kan störa sig på.

En bra webb är en webb där man inte stör sig på något. Det betyder att man enkelt kan hitta det man letar efter, att det finns bra menyer, att sidan har ens snygg design som inte ”tar över” utan som känns fräsch och passande. Uppdaterat innehåll är också viktigt då det aldrig är roligt att hitta gammal information som inte stämmer längre.

Kan du inte bygga webb? Ta hjälp!
Hemsidan är i dagens samhälle en otroligt viktig kanal för företag, oavsett vad man sysslar med. Finns man inte på nätet så finns man inte, och att ha en usel webb är ungefär detsamma som att inte finnas. Därför har jag ett råd att ge: om du inte kan bygga webb så ska du inte göra det. Jag kommer att backa ut från din usla sida direkt och inte komma tillbaka. (Vill du ha ett exempel på en hemsk hemsida kan ni läsa om Ling’s Cars här. Kanske världens fulaste hemsida).

Du kommer att tjäna massor på att köpa en hemsida av någon som faktiskt vet vad den håller på med, även om det kan kännas som en dyr investering. Kontakta en webbyrå och få en hemsida som inte skrämmer bort dina besökare utan som bjuder in dem och gör dem intresserade av att stanna kvar och använda dina tjänster.

Tänk dock på att inte ta första bästa webbyrå – alla gör inte ett bra jobb. Kolla referenser och tidigare projekt. Ett tips från mig är byrån Panang Kommunikation, men det finns också många andra som är bra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *