Vinterrusta bilen

Vintern kommer snabbare än vi anar, och även hösten ställer krav på bilägare. Att vinterrusta bilen är något som man helst ska tag i i god tid. Vad gäller exempelvis motorvärmare, så väntar de allra flesta på tok för länge innan de börjar använda dem. Även vid temperaturer klart över nollan, så tar en motor skada av att kallstartas, för att inte tala om att den kommer att släppa ut en stor mängd skadliga ämnen, och dra extra bensin. När temperaturen börjar gå ner under tio grader, så kan det vara dags att börja titta på motorvärmare. Hellre för tidigt än för sent.

Ytterligare en sak som kräver lite arbete är vinterdäcken. Att använda sig av förra årets vinterdäck kan fungera, beroende på hur mycket de slitits. Men att använda slitna vinterdäck är självklart helt idiotiskt och fullständigt livsfarligt. Det är där också viktigt hur vinterdäcken förvarats under den tid de inte använts. Har du bara slängt in dem i garaget, så är det antagligen bara att kasta dem nu. Bättre är då att anlita en bilverkstad, som till exempel Mechanum, som erbjuder vinterdäcksförvaring hos sitt däckhotell. De kostar kanske lite, men den besparing du gör då vinterdäcken håller längre hjälper till.

Vidare så gäller det att ha de redskap som kan behövas i bilen. En bra isskrapa och en borste är då självklara, och något som varje bilägare bör ha. Lite mer avancerad utrustning är exempelvis en skyffel, som kan bli användbar om det är rikligt med snö ute.

Det finns givetvis mycket mer att tänka på när det gäller bilar under vintern, exempelvis vad gäller att hålla den ren för att undvika rost. Det här är mer att se som det grundläggande, det som man absolut inte får missa. Men det finns mycket mer man måste tänka på som bilägare under en Svensk vinter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *