Simma inte för lugnt

Teknik i all ära, men det finns fortfarande saker som tekniken inte kan göra för oss. Naturen, till exempel. Den gör sig fortfarande bäst i verkligheten, även om avancerad 3D-teknik och Virtual Reality säkert kan ändra på den saken också någon gång i framtiden. För min del vaknar kärleken till naturen främst till liv under sommaren (höstregn och snöstormar är inte riktigt min grej). Det är en av anledningarna till att jag och ett rätt stort antal bekanta ska dra till Dalarna och Älvdalen Camping i sommar. Älvdalen Camping är en camping som ligger vid Österdalälven, i en otroligt fin miljö där det finns möjlighet till fiske, bad och mycket annat kul. Men det är bara halva skälet till att vi ska dit.

Vi är nämligen alla medlemmar i en simklubb och även om vi inte direkt är på Elitnivå så tyckte vi att det skulle vara kul att åka på träningsläger tillsammans. Först funderade vi på att slå på riktigt stort och förlägga det någonstans utrikes. Men det kändes lite väl ambitiöst. Älvdalen Camping duger för oss och det är en av de bästa platserna för träningsläger i Sverige. De har faktiskt en 50-metersbassäng vilket är extremt ovanligt i Sverige. Att prova på en sådan skulle vara riktigt häftigt! Enligt uppgift ska det för någon som mig som bara simmat i 25-metersbassänger kännas helt annorlunda med en 50-metersbassäng.

Men vi kommer nog inte bara att bada i simhallen när det finns en brusande älv alldeles utanför stugportarna (hos Älvdalens Camping bor man i små stugor, vilket känns väldigt mysigt). Och så lite fiske. Kanske också lite vandrande i naturen. I vilket fall som helst: om det inte ösregnar så kommer jag att få mitt lystmäte av naturupplevelser för det här året. Sedan blir det tillbaka till tekniken igen. Någon måtta får det vara med det här naturdyrkandet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *