Nu ropar jag hej!

Det var någon gång i februari som jag skrev att jag inte skulle ropa hej än när det gällde vårvädret, och jag hade rätt som avvaktade eftersom det kom ganska mycket snö efter det. Den låg visserligen inte kvar speciellt många dagar, men det blev ändå riktig vinter igen och man fick återigen pulsa genom snö och sedan hoppa mellan stora vattenpölar när den smälte.

Nu tänker jag i alla fall ropa HEJ, för nu är våren här på riktigt! All snö är borta (och kommer den mer blir den inte liggande länge), solen skiner, temperaturen stiger och fåglarna kommer tillbaka från sydligare breddgrader. Jag tog kort på den här vackra svanen igår.

svan

Svanar är häftiga djur, men man ska vara på sin vakt. De kan bli riktigt arga och fräsa och väsa om man stör dem. Det gäller i och för sig mest när de har ungar som de skyddar, men man ska vara försiktig ändå. De har lång hals, och de har inget emot att dela ut ett nyp med näbben om de tycker att man förtjänar det. Jag passade i alla fall på att mata svanen med en del av min macka som jag köpte när jag var ute på stan, för jag tänkte att den nog var lite hungrig efter en så lång flygtur!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *