Nu blir det nytt

Jag har ett ganska fint kök, i alla fall i min smak. Det finns dock en sak som jag inte alls är nöjd med, och det är färgen på luckorna. Eller hela luckorna faktiskt. De är slitna och inte så fina, och så tycker jag inte att färgen passar med resten av köket. Det är något som jag inte hade tänkt göra någonting åt egentligen, för det kändes liksom lite onödigt. Man behöver ju inte ha det toppensnyggt i hemmets alla vrår. Men sedan tänkte jag om och insåg att jag skulle trivas mycket bättre i mitt kök om jag bara bytte ut luckorna. Och att trivas hemma är ju himla viktigt. Så nu har jag bestämt mig – nu blir det nya luckor!

Kollar på nätet
Just nu håller jag på och kollar runt lite på nätet. Det är ju så man gör. Sökte bara efter köksluckor i Stockholm, och hittade något som heter Mälarkök som verkar ha himla snygga luckor. De tillverkar luckor efter befintliga stommar, och det är precis det jag behöver. Mina stommar är ganska gamla, kanske så gamla som 70-tal, och det är inte alls säkert att man hittar nya standardluckor som passar liksom. Och jag vill inte behöva byta ut allt, så det blir nya luckor på de gamla stommarna. Och då är det ju perfekt om de är måttbeställda så att säga.

Vad ska man välja då?
Det känns dock lite svårt att bestämma vad man ska ha. Nu har jag ju liksom chansen att få, i princip, vad jag vill. Och då blev det plötsligt svårt. Jag vet hur jag inte vill att det ska se ut. Men att bestämma hur det ska se ut var svårare. Mälarkök verkar dock göra kostnadsfria hembesök där man får kolla på sakerna i sitt eget kök, och kanske får lite tips och råd, så det ska jag se till att boka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *