Förvara maten smart!

Sverige är matlådans förlovade land och bevarande av mat har länge varit en svensk tradition, ända sedan dess vi saltade in fisk. Idag finns det betydligt smartare och lättare lösningar.

Matlådor
Matlådor har en lång tradition bland svenska arbetare och det är ofta man kan se dessa matbehållare i regnbågens alla färger runt om i företags och myndigheters matsalar. Matlådor är ett mycket bra sätt att förvara maten på, över en kortare period. Det är med andra ord den perfekta behållaren för maten du ska äta till lunchen nästa eller nästnästa dag. Dessutom fungerar den utmärkt som underlägg, så på så sätt så slipper du också extra disk om man inte mäktar med att lägga upp maten på tallrik.

Vacuumförpackning
Idag finns det också vacuummaskiner i dagligvaruhandeln som på ett snabbt och effektivt sätt vacuumförpackar det du verkligen vill ha bevarat. Det är kanske det mest effektiva sättet att bevara sin mat på eftersom att det tar bort allt vad luft heter från innehållet. Det är just luften som är problemet för livsmedlet eftersom det är partiklar i luften som gör att maten blir gammal och tillslut möglar. Med en vacuumförpackare blir det garanterat ett lyckat resultat, men det kan i sin tur vara ganska otympligt. Dessutom riskerar maten att bli deformerad, så det är inte ett bra sätt att förpacka morgondagens lunch.

Påsklämma
En påsklämma är riktigt underskattad när det gäller smart förvaring. Faktum är att det är ett av de smartare valen man kan göra och det beror helt och hållet på att de är så enkla att hantera samtidigt som de kan användas till väldigt mycket. Oavsett om det handlar om egna påsar som ska förslutas eller om det är öppnade produktpåsar som behöver förslutas så fungerar påsklämman helt perfekt i alla lägen. Tätar, försluter och bevarar allt du kan tänka dig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *