Dags att flytta!

Jag har hyrt lägenhet i många år och nu är det hög tid att flytta till något eget. Hus blir det inte, det får bli i framtiden när jag har någon att dela livet med, utan det är en bostadsrätt som jag är ute efter. Jag har varit på en hel del visningar faktiskt och det har varit svårt att hitta något som passar de önskemål och förutsättningar som finns. Jag vill till exempel inte bo på nedre botten om det är mycket insyn, och så ska det ju vara en fräsch bostad till ett rimligt pris. Det där med priset är väl det svåraste, för här i Stockholm med omnejd är bostäderna inte direkt billiga…

Nu har jag i alla fall hittat en bostadsrätt som jag fattat tycke för och även lagt ett bud på. Förhoppningsvis räcker det, och om inte kan jag tänka mig att gå lite högre. Det är svårt det där med budgivningar, för man vet ju aldrig hur det kommer att gå. Allt beror ju på vilka man budar mot och om man har tur eller otur. Jag hoppas i alla fall att jag vinner, för den bostaden gillade jag verkligen. Jag har kontaktat en bra jurist i Stockholm som ska hjälpa mig ifall det blir ett köp. Det är ju första gången för mig och jag känner mig lite osäker på vad det är som gäller med rättigheter och skyldigheter, hur ett kontrakt ska vara utformat och sådana saker.

När det gäller bostadsrätter så är det tydligen så att mycket hänger på vad man har avtalat som köpare och säljare, och då gäller det ju att man har gjort ett bra avtal. Jag har också fått höra att det finns någon slags friskrivningsklausul som säljaren kan lägga in i köpekontraktet, och att det då betyder att säljaren helt friskiver sig från fel i bostaden. Då ska man tydligen dra öronen åt sig, så det känns skönt att ta hjälp av ett proffs som vet vad som gäller!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *