Bilar som inte kommer till Sverige

importerad bilBilar och teknik är självklart intimt sammankopplade; det är ganska så självklart. Biltillverkare har alltid varit snabba med att anamma den senaste tekniken (och för all del också lett utvecklingen). Numera handlar det framför allt om utvecklingen av batterier, både vad gäller hur mycket de kan hålla och hur snabbt de går att ladda upp, och allmän datorisering – allt från hastighetsmätare till GPS och mycket annat. Det känns definitivt som bilbranschen är inne i en mycket kreativ period där det händer mycket, och det händer snabbt. Det är kul, speciellt med tanke på att jag är på jakt efter en ny bil (inte en elbil dock, jag är inte riktigt redo för det ännu).

En nackdel är dock att jag bor i Sverige. Inte alla olika modeller finns tillgängliga hos oss, och inte heller finns all extrautrustning tillgänglig. Det är bara att inse att Sverige inte är en så stor marknad och det är dyrt att hålla alltför många bilar i lager. De allra flesta, som inte är så bilintresserade, kommer nog heller inte att märka av det och vara nöjda med vad som finns här. Den lilla minoritet som är extra intresserade av bilar och teknik kommer också att finna på olika sätt att få det allra senaste, om de vill.

Den enklaste lösningen är att importera sin bil från Tyskland. Det är inte helt enkelt att göra på egen hand, men det finns hjälp att få. Importbil.se har specialiserat sig på att importera bilar från Tyskland åt privatpersoner. Där kan man specificera exakt vilken modell man vill ha och vilken extrautrustning, så importerar de den åt en. Snabbt och smärtfritt, men det är inte bara det: bilpriserna i Tyskland är lägre än i Sverige vilket innebär att man kommer att få betala mindre än om man köpt en exakt likadan bil här! Perfa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *