Behöver ta en paus ibland

Även om den moderna världen, med allt nytt och spännande som händer, är det som intresserar och fascinerar mig mest så måste jag ändå erkänna att ibland så vill man bara komma bort från allting. Bort från teknologi, IT och allt sådant, och helt enkelt ta sig tillbaka till en lite enklare tid, en tid där allt inte gick så snabbt. Nu händer det visserligen inte SÅ ofta, men då och då känner jag att jag behöver en liten paus. Så tror jag nog att det är för de flesta teknikfreaks, men det finns säkert undantag. Men i alla fall jag behöver komma bort några dagar en eller ett par gånger om året, och för några år sedan upptäckte jag den perfekta platsen för det.

Ett vintrigt underland
Den plats jag tänker på är Green Hotel i Tällberg, Dalarna. Green Hotel och Tällberg är förvisso väldigt trevligt även under sommaren, men det är snön har fallit och dagarna är korta som det blir riktigt speciellt. Jag ska åka dit i Januari i år i några dagar, och det kommer att bli väldigt trevligt – det vet jag redan nu. Jag har varit där några gånger förut och har än så länge aldrig blivit besviken. Rummen, maten, omgivningarna, personalen – allting är riktigt, riktigt fantastiskt. Jag kan verkligen rekommendera ett besök, och då inte bara vintertid – sommaren fungerar den med!

Low-tech
Givetvis finns det wifi på hotellet, men jag tänker undvika det så gott det går, och i stället, tja, njuta av att vara där. Läsa en hel del (riktiga böcker, alltså. Inte på läsplatta). Helt enkelt ta det så lugnt som möjligt och tänka på omvärlden så lite som möjligt (den är ju inte mycket att hänga i julgranen som det är, ändå). Om fyra veckor så…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *